PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLER

PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLER

PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLER

 

PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLER

2. beyin dediğimizde akla ilk gelen bağırsak sistemi içerisinde yararlı ve zararlı bakterilerden oluşan bir yapıya sahiptir.Bağırsakların bu özel iç yapısı sizin bağışıklığınızı , sindirim sağlığınızı , ruh halinizi ve günlük enerji durumunuzu belirlemektedir. 2. beyin dediğimiz bu sistemi oluşturanlar ise bakteriler.

Probiyotikler , bağırsaklarımızda bulunan ve dışarıdan da alınabilen insan sağlığına fazlasıyla etkisi olan yararlı bakterilerdir.Vücudumuza dost bakteriler dediğimiz probiyotikler   özellikle bağışıklığımızı destekler  ve bizi çeşitli hastalıklardan korur.Fakat gün geçtikçe paketli ürünlerin tüketimi , stres , hareketsizlik , kötü beslenme gibi durumlar yararlı bakterilerin giderek azalmasına neden oluyor.Bundan dolayı özellikle bağışıklığı arttırmak için bazı probiyotik içeren besinleri tüketmekte fayda var.Ev yapımı yoğurt , kefir , tarhana, turşu gibi  besinler ile bağırsağınızdaki yararlı bakterileri arttırabilirsiniz.

Prebiyotikler ise bağırsağımızdaki dost bakterileri besleyen ve onların çoğalmasına yardımcı besin içeriğidir.Yani probiyotikleri destekler ve bağırsaklarda birlikte çalışırlar.Enginar , pırasa ,kuşkonmaz , kereviz ,muz,soğan,sarımsak zengin prebiyotik içeren besinlerdir ve genel sağlığımız için probiyotikler ve prebiyotikler bir arada tüketilmelidir.

 

Diyetisyen Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57