DUYGUSAL AÇLIĞIM VAR DURDURAMIYORUM!

DUYGUSAL AÇLIĞIM VAR DURDURAMIYORUM!

DUYGUSAL AÇLIĞIM VAR DURDURAMIYORUM!

 

 

DUYGUSAL AÇLIĞIM VAR DURDURAMIYORUM!

Yemek yeme her ne kadar fizyolojik bir ihtiyaç olsa da bazen duygularımızı doyurmak için de yemeğe yönlenebiliyoruz. Peki nedir bu duyguları doyurma ya da duygusal açlık?

Gün içerisinde işte ,okulda , evde  birçok duyguyla başa çıkmaya çalışırken bazen bu duyguları bastırmak için odağımızı yemeye yönlendiriyor ve aniden normalin üstünde yemeye başlıyoruz. Aniden gelen bu yeme isteği  genelde göz önünde olan yüksek yağlı ve şekerli besinlere yönelme ile başlar.Yerken farkına varamayıp , yemeyi bitirdiğinizde pişmanlık duygusu tekrar ortaya çıkmaya başlıyor.Diğer duyguların üstüne bir de pişmanlık duygusu eklendiğinde ise bu duyguları bastırmak için tekrar yemeye yönleniyor ve kendinizi kaybediyorsunuz…

Bu bir döngü ve bu döngüye girdiğinizde mutsuzluğunuz daha çok artacak ve sizi yine yemeye yönlendirecektir.Bu döngü herkesten önce size zarar verir. Yeme durumunuz arttıkça kilonuz orantısız artar ve bu seferde aynadaki görüntünüz sizi mutsuz etmeye başlar.Bu görüntü sizi en son noktada öfkenizi kendinize yönlendirmenize neden olur ve yeme ile kendinize fark etmeden daha çok zarar vermeye başlayabilirsiniz.

Duygularınızı ve yeme durumunuzu kontrol etmeye çalışmak  bu noktada yeme durumunuzu daha fazla arttırabilir ve bu döngüyü de daha fazla besleyebilir.Duygusal yeme davranışı azaltmanın ilk yolu farkındalıktır.Bu durumu kendinizde fark ettiğinizde  yeme farkındalığı ve kontrolü için bir diyetisyene , beraberinde bu sürecin psikolojik etkisi kontrol edebilmek için de bir psikoloğa başvurmalısınız.

 

DİYETİSYEN HATİCE ALTUNSOY

 

 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57