DİYET Mİ? SAĞLIKLI BESLENME Mİ?

DİYET Mİ? SAĞLIKLI BESLENME Mİ?

DİYET Mİ? SAĞLIKLI BESLENME Mİ?

 

DİYET Mİ? SAĞLIKLI BESLENME Mİ?

Diyet denilince herkesin aklına aç kalarak , iradenizi zorlayıp kimi zaman sosyallikten alıkoyan programlar gelir.Beraberinde bu süreç her gün spor yapma zorunluluğu , sağlıklar besinler ya da karışımlar tüketme zorunluluğu ile birleşir.Bu süreç kişinin gözünde zor bir süreç olarak , dışarıda yemek yenilemeyen aç kalarak zayıflama sistemi görülür.

Oysa ki diyet dediğimiz durum kişinin obeziteye bağlı hastalık belirtilerini azaltmak için ya da beslenme ile tedavisi sağlanacak hastalıklarda uygulanan bir tedavi sistemidir.Hastalığa bağlı beslenme kuralları içerisinde kişiye özel programlarla tedavi amaçlanır.

Sağlıklı beslenme  ise aslında hastalığa sahip olan ya da sağlıklı bireylerin, daha kaliteli bir yaşam için öğrenmeleri gereken beslenmedir. Bebeklikten itibaren yaşlılığa kadar sağlıklı beslenme hastalıklardan korunmak için ilk dikkat etmemiz gereken  süreçtir.Sağlıklı beslenme kişinin yaşam tarzına , kültürüne ,sevdiği-sevmediği besinlere , iş hayatına , ev hayatına… birçok faktöre bağlı olup bunlara göre şekillenir.Sağlıklı beslenmedeki amaç , katı kurallar olmadan , besinleri dengelemeyi öğrenerek sürdürülebilir ve kalıcı sağlık oluşturmaktır.

Diyet mi yoksa sağlıklı beslenme mi demek yerine bir uzman ile beraber sürece karar vermeli ve ilerlemelisiniz.

 

Diyetisyen

Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57