SU DİYETİ

SU DİYETİ

SU DİYETİ

 

 

SU DİYETİ

Su Diyeti Kilo Vermede Etkili Mi?

Hızlı sürede kilo kaybını sağlamak için su hariç her besinin çıkarıldığı bir oruç sistemidir.Genelde 24-72 saat aralığında uygulanmaktadır.

Diğer oruçlardan farklı olan kısmı ise gün içerisinde tamamen aç kalmak yerine sadece su tüketebilmek.Öğünlerde düzenli olarak kalorisi 0  olan su tüketimi ve hiçbir besin tüketmeyerek aktif şekilde kalori alınmamasıdır.Kısa vadede birkaç günlük süreçte vücutta kalori alınmadığı için etki etse de aslında vücudun iç kısmında besin alınmadığı için metabolik denge bozulmaya başlar.İlk süreçte yağ depolarını harcasa da uzun süreçte kas depolarını parçalayarak kişinin kas kaybına uğramasına neden olur.Bazı çalışmalarda, bazı kronik hastalıklarının riskini azaltan sonuçlar görülse de hala çalışmalar devam etmektedir.

Özellikle diyabet hastalarında şeker düşmesine bağlı hipoglisemiye girerek kişinin bayılmasına sebep olabilir ,bundan dolayı diyabet hastaları asla uygulamamalıdır.Ayrıca gut hastalarında ise kandaki protein parçalanması artacağı için gut ataklarını tetikler.Yeme bozukluğu olan kişilerde ise uzun süre açlık yeme ataklarını daha çok tetikleyecektir.

Doktor kontrolünde uygulanmayan su orucu sağlık açısından çok tehlikeli olup  hayati sonuçlara neden olabilir.Su orucu kısa sürede etki etse de dahi yemek yemeye başlandıktan sonra hızlı kilo alımına neden olacaktır ve hızlı kilo alımı kronik hastalıklara neden olabilir.

Kilo verme sürecinde ilk hedefiniz kısa süreçli ve sağlıksız diyet çeşitleri yerine sürdürülebilir ve kalıcı diyet programlarını uygulamak olsun.

-----------------------------------------------------

Adres: Ferit Pasa Mah. Nisantaş Sok. 18/A Selçuklu/KONYA

TEL: 0332 322 75 57 - 0544 943 42 00

-----------------------------------------------------

Diyetisyen

Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57