KARACİĞER YAĞLANMASI BESLENME ÖNERİLERİ

KARACİĞER YAĞLANMASI BESLENME ÖNERİLERİ

KARACİĞER YAĞLANMASI BESLENME ÖNERİLERİ

 

KARACİĞER YAĞLANMASI BESLENME ÖNERİLERİ

Karaciğer vücudun en büyük organı olmakla beraber , birçok önemli işlevi olan bir organdır. Yediğimiz besinlerin işlem görmesini sağlayan ve ilaçların vücutta kullanılmasını ve atılmasını sağlayan karaciğerin yağlanması tüm vücudu etkileyen önemli bir durumdur.Karaciğer yağlanması  ; dengesiz beslenme, kilo alımı, fazla alkol tüketimi, yetersiz fiziksel aktivite , çok fazla fast food tüketimi gibi durumlardan dolayı karaciğerde yağ birikmesi nedeniyle oluşmaktadır.Türkiye’ de çok sık karşılaştığımız bir durum olmakla beraber  karaciğer yağlanmasına müdahale  edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Karaciğer yağlanmasının tedavisinde 1. Basamak beslenmeyi düzeltmek olmalıdır.Beslenme tedavisi ve hareketli bir yaşamı arttırarak yağlanma tedavi edilebilir.

-Yapılabilecek en önemli şey ilk olarak beslenme şeklimize dikkat edip , hatalı noktaları düzeltmeye çalışmaktır.

- İdeal kilomuzda değilsek, öncelikli olarak ideal kilomuza düşmeyi hedeflemeliyiz.

- Karaciğer dışarıdan alınan paketli gıdalar karaciğer yükünü arttıracağı için , paketli gıda tüketimini azaltılmalıdır.

- Alkol tüketimi azaltılmalıdır.

- Lifli besinlerin tüketimi arttırılmalı, özellikle yeşil yapraklı sebzeler ve enginar-kereviz tüketimi karaciğer için gerekli olup düzenli tüketilmelidir.

- Yoğun yağ içeren sosis-salam-sucuk türevi besinleri ve kızartılmış besinlerin tüketimini azaltılmalıdır.

- Yoğun karbonhidrat içeren besinler( şeker-beyaz un ile yapılan börek/pasta türevi) tüketimi karaciğeri yorduğundan dolayı tüketimi azaltılmalıdır.

- Düzenli hareketi hayatınıza yerleştirmeli ve hayat kalitenizi arttırmak  için dengeli beslenme ve hareketi hayatınızdan çıkarmamalısınız.

-----------------------------------------------------

Adres: Ferit Pasa Mah. Nisantaş Sok. 18/A Selçuklu/KONYA

TEL: 0332 322 75 57 - 0544 943 42 00

-----------------------------------------------------

Diyetisyen Konya

Hatice Altunsoy

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57