PCOS’UM KİLO VERME İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

PCOS’UM KİLO VERME İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

PCOS’UM KİLO VERME İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

PCOS’UM KİLO VERME İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

PCOS , toplumumuzda oldukça sık görülen  ve üreme hormonlarının dengesini bozan bir hastalıktır.Yumurtalıkların dengesiz çalışması ile beraber , yumurtalık etrafında farklı çaplarda çok sayıda kist gözlemlenir.

  Yumurtalıklarda görülen kistler, adet düzensizliği, kan bulgularında dengesiz çıkan hormon seviyeleri,  gebe kalamama, anlık kilo alımı ya da çok zor kilo verme ile beraber özellikle karın bölgesi etrafında yağlanma, bölgesel kıl artışı,akne artışı gibi durumların birkaçının vücutta görülmesi Pcos’un vücutta oluştuğunun bir göstergesi olabilir.

Pcos yaşayan kadınların çoğunda karın bölgesinde aşırı yağlanma, kilo vermekte zorluk, aşırı derecede tatlı ve yağlı gıdalar tüketme isteği ve kan şekeri oynaması yaşanabilir.

Pcos ile beraber vücudun şeker dengesi de bozulabildiğinden dolayı insülin direnci ya da hipoglisemi(şeker düşmesi) çok sık görülmektedir.

Pcos hastalığında doğum kontrol ilaçları ile beraber hormonal denge kurulmaya çalışılırken, beslenme tedavisi ile de vücudun yağlanması azaltılmalıdır.Pcos ile beraber oluşabilecek insülin direnci ya da hipoglisemiye özel beslenme süreci ile vücudun diğer hastalıklara yakalanma süreci kontrol altına alınabilir.

Pcos’da en sevindirici durum ise tedavisinin yüksek oranda beslenmeye bağlı olması.Vücut ağırlığının %5-10 oranında azalması bile yumurtlamanın geri dönmesi ve tüm belirtilerin azalmasını sağlayabilir.Önemli olan bir uzman eşliğinde Pcos için doğru beslenme tedavisinin yapılmasıdır.

 

Diyetisyen

Hatice Altunsoy

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57