DİYABET KADERİNİZ DEĞİLDİR , DÜZELEBİLİR

DİYABET KADERİNİZ DEĞİLDİR , DÜZELEBİLİR

DİYABET KADERİNİZ DEĞİLDİR , DÜZELEBİLİR

DİYABET KADERİNİZ DEĞİLDİR , DÜZELEBİLİR
Diyabet, dünya çapında hızla artan , sağlıklı ve dengeli beslenme ile büyük ölçüde engellenebilir bir hastalık olup beraberinde de ilaç tedavisi ile belirtileri azaltılabilir. Tip-1 diyabet genelde erken yaşlarda oluşan ve kişinin pankreastaki insülin hormonunun çalışmamasından oluşan bir hastalıktır.Kişiler bu süreçte insülin iğneleri ile hayat boyu tedavi altındadırlar.Bir doktor kontrolünde ve bir diyetisyen eşliğinde insülin iğneleri ile dengeli beslenme beraber desteklenir.Bu sayede diyabetin vücuda etkileri azaltılması hedeflenir.
Tip-2 diyabet ise Tip-1 den farklı olarak sonradan oluşan ve genelde kötü beslenme ve kiloya bağlı olan bir hastalıktır.Kişinin yağ oranının fazla olması, insülin hormonunun çalışmasını bozar ve vücut besinlerle alınan şekeri tam olarak kullanamaz.Bu kişilerde hedef diyabete uygun beslenme ile doktor kontrolünde tedavi olması ve öncelikle vücuttaki fazla yağ oranının azaltılmasıdır.

Bu kişilerde bazı belirtiler ortaya çıkar,bunlar;


-Ağız kuruluğu
-Sık idrara çıkma
-Bulanık görme
-İstemsizce kilo alma ya da kilo verememe
- Yemeklerden sonra uyku hali
-Yemeklerden sonra tatlı isteği
- Yemeklerden sonra doymamışlık hissi
- Açlık hissiyle beraber el-ayak titremesi

Bu belirtiler, Tip-2 diyabetin belirtileri olup eğer birden fazla belirti yaşanılıyorsa ve kişi kilo problemi yaşıyor ise bir doktora başvurarak kan değerlerine baktırmalıdır.Genelde insülin direnci ile başlayan bu süreç , doğru beslenme ile kilo kaybı sağlanmadığı zaman Tip-2 diyabete dönüşmektedir. Doğru beslenmeyi öğrenerek, aktif hareketli bir hayat ile diyabet hastalığı kaderiniz değildir, tanı ve tedavi için bir uzmana başvurarak bu hastalığı engelleyebilirsiniz.

DİYETİSYEN
Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57