SU DİYETİ ZAYIFLATIR MI?

SU DİYETİ ZAYIFLATIR MI?

SU DİYETİ ZAYIFLATIR MI?

SU DİYETİ ZAYIFLATIR MI?


Vücuda Yararları ve Zararları Neler?

Su diyeti , gün içerisinde bol miktarda sıvı ürünlerin tüketilip, sıvı dışında ürün tüketilmemesi ile ilerlenilen diyet sistemidir.Sağlıklı olan ve düzenli tüketildiğinde dolaşımı hızlandırdığı için kilo vermeye etkisi olan SU, diyet sürecinde pozitif etkileri olan bir besin.

Son dönemlerde popüler olan Su Diyeti , ilk birkaç gün kişiyi iyi hissettirse de vücudu ve bağırsakları temizlediği düşünülse de gün içerisinde besinlerden enerji alınamadığı için birkaç gün sonra kişide aktif halsizlik ve baş dönmeleri oluşmaya başlıyor.Kişiler burada elbette ki kilo veriyor çünkü neredeyse kalori almıyorlar.Bu yüzden kısa vade de büyük kilo kayıpları oluşuyor.

Kişi kilo kaybettiğine sevinse de 3-4 gün sonrasında özellikle glikoz yani vücuda şeker alınmadığı için bilişsel fonksiyonlarda zayıflama başlıyor ve kişinin günlük yaşamını negatif etkileniyor.Vücuda besin alınmadığı için kan şekeri sürekli düşüyor ve hipoglisemi dediğimiz durum ortaya çıkıyor.Bunun yanında uzun vadede yapılan Su Diyetleri , bağırsakların bozulmasına,depresyona ve organ çalışmasının bozulmasına neden oluyor. Kilo vermek için kısa vade de Su Diyeti etkili gözükse de , kısa vade de vücudun çalışma prensibini bozarak,kalıcı organ hasarlarına sebep olabiliyor.Ayrıca bireylerde, uzun vadede Su Diyeti yapamayacakları için normal besin tüketimine geçtiklerinde çok daha fazla kilo alımı görülüyor.

Bu yüzden kısa süreçte hızlı kilo değişimleri görmek yerine size uygun süreçlerde dengeli beslenmeyi uygulamak hem sağlığınızı destekliyor hem de kalıcı kilo vermenizi sağlıyor. Sağlıklı kilo vermek için bir diyetisyenden destek almayı unutmayın.

Diyetisyen Konya 
Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57