MANİPÜLASYON NEDİR?

 MANİPÜLASYON NEDİR?

 MANİPÜLASYON NEDİR?

 MANİPÜLASYON NEDİR?

Modern çağın getirdiği bir problem var o da  insanların artık sadece kendilerini düşündüğü ve kendi çıkarlarına hizmet ettiği bir dünyada yaşıyor olmamız. Buna bağlı olarak da insanlar artık birtakım yöntemlere başvurarak kendi çıkarlarına hizmet edebiliyor. Bunlardan bir tanesi manipülasyon tekniğidir. Sizler de başkaları tarafından kullanıldığınızı, kontrol edildiğinizi düşünüyor musunuz ?

O halde manipülasyon tekniğine göz atmanızda fayda var.

Manipülasyon; kişinin kendi çıkarları için diğerlerini kullanması üzerinde kontrol etkisi yaratması ve onları bir şekilde etkilemesidir. Yalan söylemek, insanları kandırmak gibi çeşitli yollara başvurulabiliyor. Manipülasyon birçok alanda kullanılmasından sakınca duyulmayan bir tekniktir. Manipülasyon da var olan fikirleriniz, davranışlarınız karşıda ki kişi tarafından size hissettirilmeden değişebilir. Manipülasyon, insanların kendi çıkarlarını uygulamak için başvurduğu tehlikeli bir yöntemdir. Manipülasyon yapan insanları manipülatif olarak adlandırabiliriz. Manipülatif insanlar tam da bu bahsettiklerimizi size yaparlar. Çevreniz de manipülatif insanların olduğunu düşünüyorsanız manipülatif insanların birtakım özelliklerine bakabilirsiniz. Bu özellikler neler bir göz atalım;

Bir kere manipülatif kişi kendi yerinde daha rahat davranır, fikirlerini size daha rahat aşılayabilir. Örneğin; manipülatif kişi evinde ofisinde sizinle daha rahat iletişime geçebilir. Gözlem yapma konusunda ustadırlar ve bu yüzden sizi ilk adımda süzerler. İlk konuşan olmaktan ziyade ilk sizin konuşmanızı tercih edebilirler. Sizinle ilgili bilgileri topladıktan sonra bunu size karşı kullanabilirler. Diğer bir konu da yalan söyleme konusunda usta olmalarıdır. Gerçeği çarpıtma konusunda titizlikle davranabilirler. Tartışma esnasında seslerini yükseltip sizi bastırabilirler şiddet yanlısı olabilirler tamamen sizi sindirmeye yöneliktir. Tamamıyla kendilerine uyum sağlayanları isteyebilirler kendilerine uyum sağlamayanları görmezden gelme gibi bir eğilimleri olduğunu da unutmayalım. Yargılamak ve eleştirmek yine önemli bir özellikleridir Sürekli olumsuz eleştirirler sadece kendi düşünceleri davranışları doğrudur.

Kendinizi kullanılıyor kontrol ediliyor hissindeyseniz ve çevrenizde manipülatif insanların olduğunu düşünüyorsanız bu özelliklere göz atmanızda fayda var.

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57