STRESLİ VE KAYGILI DÖNEMLERDE KULLANABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

STRESLİ VE KAYGILI DÖNEMLERDE KULLANABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

STRESLİ VE KAYGILI DÖNEMLERDE KULLANABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

STRESLİ VE KAYGILI DÖNEMLERDE KULLANABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER
Sağlıklı beslenme ve doğru takviyelerin kullanımını, her ne kadar kilo kontrolü için kullansak da aslında beslenme ve takviye kullanımı fizyolojik sağlık kadar psikolojik sağlığımız için de önemli. Yediğimiz her besin vücuda enerji verip beynimize giden glukoz ile daha iyi düşünebilmemizi sağlar.Bu yüzden yediğimiz ve içtiğimiz her besinin genel ruh halimize etkisi var diyebiliriz.Öncelikle daha iyi bir ruh hali için doğru beslenmeyi öğrenmeli ve size iyi gelecek ve anlık rahatlamanızı sağlayacak birkaç takviyeyi düzenli olarak kullanabilirsiniz.
1-Melisa Çayı;
Melisa bitkisi geleneksel tıpta sindirim sağlığı ve vücudun sakinleşmesi gibi çeşitli amaçlarla kullanılmıştır.Rahatlatıcı etkisi ve stres azaltmaya yardımcı etkiye sahip melisa bitkisi,araştırmaları sonucunda bireyin kaygı seviyesini azalttığı ve ruh halini olumlu etkilediği ortaya çıkmıştır.
2-Papatya Çayı;
Papatya bitkisinin demlenmesi ile ortaya çıkan bir tür uyku tetikleyici madde olarak bilinen içeriği ile papatya bitkisi daha rahat uyumamıza yardımcı oluyor.Ayrıca stresli dönemlerde tüketilen papatya çayının anlık kaygı seviyelerini azalttığı biliniyor.
3-Passiflora ;
Kapsül,sıvı ve tablet formları bulunan passiflora bitkisi geçmiş tarihlerde hipnotik-sedatif etki olarak kullanılmakta olup şuanda da anksiyete, uykusuzluk ve kaygı problemlerinde uzmanlar tarafından düzenli olarak kullanımı önerilmektedir.
4-Rhodiola;
Rhodiola bitkisinin kökleri vücutta stresi azaltan adaptojen bileşenler içerir yani vücuttaki stres hormonu olan kortizolü etkiler.Bu yüzden stresli dönemlerde düzenli kullanılan Rhodiola takviyesinin stres belirtilerini azalttığı görülmektedir.

Bu bitki ve takviyeler genel anlamda stres seviyelerini düşürmeye yardımcı bitkisel takviyeler olsa da , kişinin hastalık/ilaç kullanımı/antidepresan kullanımı gibi durumlara göre kullanımı değişkenlik gösterebilir.Bu yüzden uzmana sorarak kullanılması önerilir.

DİYETİSYEN
Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57