Yaşamdan Keyif Almanızı Sağlayacak 6 Yol

Yaşamdan Keyif Almanızı Sağlayacak 6 Yol

Yaşamdan Keyif Almanızı Sağlayacak 6 Yol

                                               Yaşamdan Keyif Almanızı Sağlayacak 6 Yol

 

Yaşam bizler için süreğen ve akışında devam eden ve ancak bilincimizi yitirince sona erecek bir alandır. Bu alanda her duyguyu deneyimler, gelişir ve güçleniriz. Bebeklikten itibaren başlayan bu öğretiler kimi zaman bizi geliştirir kimi zaman ise geriletebilir. Yaşamdan keyif almak bir lüks değil ihtiyaçtır. Yaşam keyif alabileceğimiz içinde bulunmaktan hoşnut olabileceğimiz, iyi zamanlarıyla ve kötü zamanlarıyla kabul edebileceğimiz bir alan olmalıdır.

Kendimizi dibe çekmek yerine olumlu olarak gelişmemizi sağlamak bize yaşamda oldukça keyif verecektir. Şunu unutmayalım; kişi sürekli mutluluk halinde var olamaz ancak hem üzüntü hem mutluluğu kabul ettiği an hayatın gerçek keyfine varmış demektir. 

Peki bizler hayattan aldığımız keyfi nasıl geliştirebiliriz?

1)     Kabul et, yönet! Daha önce bunu duymadıysanız hayatınızın mottosu yapabilirsiniz. Kabul etmek, değiştiremeyeceğimiz olayları kabul etmektir yönetmek ise bu olayları mevcut şartlarının içinde değerlendirmektir.

2)     Doğayla olabildiğince temas halinde kalın. Doğa bize oldukça fazlaca bilgiler aktaran, hayatımızın her alanında olan, reddedemeyeceğimiz bir gerçektir. Bu gerçekle birlikte ne kadar çok vakit geçirirseniz hayattan keyif almanız o derece artacaktır.

3)     Beden sağlığımız çok kıymetli. Bedenimiz ile olabildiğince ilgilenmeli ve ona zaman ayırmalıyız. Unutmayalım ki ruh ve beden bir bütündür. 

4)     Kendimizin olumlu gördüğümüz taraflarına odaklanmak. Bu madde bize oldukça fazla öğreti kazandıracaktır. Olumlu taraflarımıza odaklanmak, yapabildiğimiz becerilerimizi ön planda tutmak kendimize duyduğumuz özgüveni de arttıracaktır.

5)     Her şeyi kontrol etmeyi bırak! Hayatta kontrol edemeyeceklerinin de olduğunu peşinen kabul et. Bazen bize öğretilen birçok şey yanlış bilgiler olabiliyor ve bizler senelerce bu bilgilerin arkasına saklanabiliyoruz. Lütfen sadece öğretildiği için değil sana da mantıklı geldiği için bir şeyleri kontrol etmeye çalış. Küçük kaçamaklar hayatını bir anda tepe taklak yapmaz.

6)     Felaketleştirme. Biliyorum, keyif alacağın bir şey yapacağın zaman bile aklına en olumsuz en kötü senaryolar geliyor. Bunlar hayat kaliteni oldukça düşürecektir. Olayları olmuş gibi davranıp acısını çekmemeliyiz. Bu sayede yaptığımız işlerden gerçekten keyif almaya başlarız.

 

Yaşamdan keyif almak içtiğimiz sudan bile keyif almaktır. Bizlerin hayata geliş amacı acı çekmek değildir. Bu dünyadan herkesin kendine göre öğretisini alıp gitmesidir. Bu sebeple olabildiğince keyifli hale getirmek de bizim elimizdedir, acılı hale getirmek de. Bu ufak dokunuşlarla hayatınızda önemli değişiklikler yaratabilirsiniz. 

 

Psikolog Berin DOĞAN 

 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57