ORUÇ TUTMANIN FİZYOLOJİK FAYDALARI NELERDİR?

ORUÇ TUTMANIN FİZYOLOJİK FAYDALARI NELERDİR?

ORUÇ TUTMANIN FİZYOLOJİK FAYDALARI NELERDİR?

ORUÇ TUTMANIN FİZYOLOJİK FAYDALARI NELERDİR?

Ramazan ayına girmemiz ile beraber 30 günlük oruç süreci başladı.Orucun biz müslümanlar için manevi boyutu ne kadar fazla ise aslında sağlık açısından da faydası o kadar fazla.Vücudun detoks yapmasından tutun da ,bazı hastalıkların belirtilerini azaltmaya yönelik etkileri oldukça fazla.Peki bunlar neler?

-Öncelikli olarak günde 2 öğün beslenme ve bu öğünlerin 8 saat gibi kısa bir saat diliminde yapılması alınan kaloriyi azaltıyor yani bu da kilo verimini destekliyor.

-Kişi bu dönemde dengeli beslenirse aynı zamanda açlıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarda dinlendiği için detoks yapmaya başlar ve vücudu toksik maddelerden arındırma gerçekleşir.

-Oruç tutarken vücut açlıkla beraber oksidatif stresi azaltır ve bağışıklık hücreleri artar.

-Oruç tutma aynı zamanda irade durumu olduğu için yeme ile ilişkimiz azalır ve kişideki yeme dürtüsü varsa eğer azalacaktır.

-Uzun süreli açlık özellikle insülin direncinde etkilidir.Uzun süreli açlık ile beraber vücut kan şekerini dengelemeye başlar.

-Oruç döneminde yine dengeli beslenildiğinde, kan ve dokulardaki yağlanma azalmaya başlar.

-Gün içerisinde yemeğin verdiği rehavet olmadığı için , ilk süreçte açlık kişileri yorsa da alıştıktan sonra daha zinde hissettirir.

-Dengeli ve karaciğeri destekleyerek beslenildiği taktirde cildi canlandırır.

 

Yani aslında dengeli beslenerek bu dönemi vücudun dinlendiği dönem olarak görebiliriz.Bu sayede her sene bir kez vücut detoks yaparak hastalıklardan korunur ve daha zinde çalışır.Bu dönemi açlık olarak değil manevi ve fiziki dinlenme olarak görmeliyiz.

 

DİYETİSYEN

HATİCE ALTUNSOY

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57