ÇİFT TERAPİLERİ SON ÇARE MİDİR?

ÇİFT TERAPİLERİ SON ÇARE MİDİR?

ÇİFT TERAPİLERİ SON ÇARE MİDİR?

ÇİFT TERAPİLERİ SON ÇARE MİDİR?

Çift terapileri, bireylerin başa çıkmakta zorlandığı, çözüme kavuşturamadıkları sorunlarda, yaşanılan duygusal uzaklaşma, iletişimsizlik, güvensizlik, cinsellik, öfke kontrolünü sağlayamama, ilişki içerisine giren başka kişilerin olması, aldatma, ayrılık aşamasına yaklaşma, aile içerisindeki sorunlar gibi durumlarda bireylerin iletişim sorunlarını çözmek, iletişimi güçlendirmek, iletişim becerilerini geliştirmek, aradaki duygusal bağın, güvenintekrar kazanılmasında çeşitli tekniklerle destek sağlar. 

Çiftler arasında ilişkide küçük sorunlar belirdiğinde, erken müdahale bu sorunların daha da büyük bir hale gelmesini engelleyebilir. Sorunlar büyüdükçe aradaki duygusal bağ güçsüzleşir. 

Ciddi sorunlar olduğunda çift terapisi çeşitli tekniklerle profesyonel bir destek sağlar. Çiftlerin kontrollü bir şekilde tartışmasını sağlar. Sorunları kontrollü bir şekilde çözer.

Örneğin bir çiftimiz sürekli tartışma halindedir ve bu tartışmaların sonucu büyük kavgalara dönüşmektedir. Her iki tarafta birbirini dinlememiş, anlamak için çaba sarf etmemiştir. Çift terapisti aradaki iletişim sorununu çözer iletişimi sağlıklı kılmaya çalışır.

Özetle çift terapisi son çare değildir. İlişki için ikinci bir şanstır. Terapi ilişkinin tüm gerçekçiliğini bireylere yansıtır. Ve çiftlerin farkında olmadığı anlaşmazlıkları, kendilerinden kaynaklı oluşan sorunları, hatalarını, farkındalıkları görmesini sağlar. Terapi ilişkinin devam edip etmemesini, ettikten sonra sağlıklı, mutlu, dengeli ilerlemesinde rehberlik eder. Önemli olan çiftlerin istekli olması, aradaki sorunların daha da büyüyüp ilişkinin zedelenmemesi için erkenden çözüme kavuşturmasıdır.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57