YKS TERCİH SONUCU

YKS TERCİH SONUCU

YKS TERCİH SONUCU

YKS TERCİH SONUCU

Tercih yapmak zorlu bir süreç olmasıyla beraber hayatınızın dönüm noktasıdır. Yolunuzun diğer yarısını belirler. Bundan sonraki yaşamınız yaptığınız tercihe göre şekillenecektir. Doğru bir tercih yapmak, iyi bir üniversitede eğitim almak ve en önemlisi de seçtiğiniz meslekte mutlu olabilmek çok önemlidir. Sevdiğiniz mesleği icra etmek mutluluk ve keyif verir. Sağlıklı bir iş hayatı yaşamanızı sağlar. Motivasyonunuzu arttırır. Sevdiğiniz işi tutkuyla yaptığınız da yeni fikirler üretebilirsiniz ve daha iyisini yapmak için çaba harcarsınız. Sevdiğiniz işi yaparken Stres ve kaygı yaşadığınızda daha rahat atlatabilirsiniz. Kaliteli bir yaşam sunar.  

Sevdiğiniz işi bulabilmek için ilk adım kendinizi tanımanızdır. İlgi alanlarınız, yetenekleriniz ve tutkularınız nelerdir? Yeteneklerinizi keşfedin ilgi alanlarınızı değerlendirin. Hangi alanların, konuların sizi heyecanlandırdığına dikkat edin. Becerilerinizi göz önüne alarak bir meslek seçimi yapın.

Meslek seçiminiz hakkında hedefler belirleyin. Gelecek odaklı bakmanız önemlidir. Hangi alanda kariyer yapmak istiyorsunuz ve seçeceğiniz meslek sizi istediğiniz noktaya taşıyabilecek mi?

Seçmek istediğiniz mesleği mutlaka araştırın. İşiniz tanımaya çalışın. Size sağlayacağı olanaklarını ve dezevantajları öğrenin. Çalışma saatlerini, size sunduğu fırsatları, mezun olduktan sonra iş bulma imkanlarını değerlendirin.

Seçmek istediğiniz mesleği hangi üniversitede okumak istediğiniz de önemlidir. Tercih ettiğiniz üniversitenin size sunduğu imkanları, sağladığı kaynakları, eğitim kalitesi, akademik kadrosu.. sizin kendinizi geliştirmeniz için yeterli midir?

Bu süreçte kafanız karışabilir ve ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Hedeflerinizi belirlemek zorlu bir süreç haline gelebilir. Bu zorlu süreci profesyonel bir destek alarak daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57