İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI TARTIŞMA NASIL OLUR 

İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI TARTIŞMA NASIL OLUR 

İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI TARTIŞMA NASIL OLUR 

İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI TARTIŞMA NASIL OLUR

Hepimiz ayrı karakterlere, farklı bakış açılarına, farklı beğenilere, düşüncelere ve ayrı çevrelerde, ayrı aileler tarafından yetiştirilmiş insanlarız. Bu yüzden ilişkinizde farklı bakış açıları yüzünden fikir ayrılığına düşebilirsiniz. Bu durum tartışmalara yol açabilir.

Önemli olan ilişkilerde sağlıklı bir şekilde tartışabilmektir. Sağlıklı tartışma iki tarafında birbirini fazla kırmamasını sağlar. İlişkiyi güçlendirir, her iki tarafta düşüncelerini rahatlıkla paylaşabilir ve ilişkideki saygıyı arttırır. Sağlıklı bir tartışma da olması gerekenler şunlardır:

Her iki tarafta birbirine karşı saygılı olmalıdır. Argo, hakaret ve aşağılamalardan kaçınmalıdır. Ses tonunun yükselmemesine dikkat etmelidir.

Tartışmak için doğru bir zamanı seçin. Her iki tarafında öfkesinin geçmesini bekleyin, sakin ve konuşmak için hazır hissettiğiniz anı seçin.

Duygularınızı, düşüncelerinizi açık ve net bir şekilde ifade etmelisiniz. Nasıl hissettiğinizi partnerinize söylemelisiniz. 

Birbirinizi dinleyin. Karşı taraf konuşurken onun sözünü kesmeyin, cümlelerini bitirmesini bekleyin, dediklerine odaklanın ve onu anlamaya çalışın.

Partnerinizin bakış açısından bakmaya çalışın. Onunla empati kurmaya çalışın. Empati kurmak aradaki bağı kuvvetlendirir, karşılıklı anlayışın oluşmasını sağlar.

Tartışmayı çözüme bağlamaya çalışın. İnatlaşmak yerine iş birlikçi olmaya çalışın. Sorunu çözmek için önerilerde bulunun ve ortak bir sonuca kavuşturun.

Tartışma sırasında geçmişe ve kişisel özelliklere odaklanmayın. Bu durum tartışmanın kavgaya dönmesine sebep olabilir. Bu durumla karşılaştığınızda sakinleşmek için uzaklaşın. Duygularınızı kontrol edin ve sakin yaklaşın.

Konuşulmayan küçük problemler büyük kavgalara sebebiyet verir. Ve ilişkiye olan saygının, iletişimin azalmasına yol açar. Bu durumda kendinizi tanımalı, iletişim becerilerinizi geliştirmeli ve duygularınızı ifade etmeye çalışmalısınız. Aradaki sorunların daha çok büyümemesi, tartışmanın şiddetinin artmaması için çiftler birbirini daha çok kırmadan destek alarak daha sağlıklı bir iletişim kurabilir. Profesyonel destek çiftlerin sorunu rahatlıkla çözüp anlaşamadıkları konularda sakince tartışıp birbirlerini tanımalarını, düşüncelerini rahatlıkla ifade etmelerini sağlar. 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57