ÇİFT TERAPİSİ DANIŞMANLIĞI

ÇİFT TERAPİSİ DANIŞMANLIĞI

ÇİFT TERAPİSİ DANIŞMANLIĞI

ÇİFT TERAPİSİ DANIŞMANLIĞI

İlişkilerde inişler, çıkışlar olabilir. Her ilişkinin mükemmel olması mümkün değildir. Tartışmalar, kavgalar görülebilir. Çiftler arasındaki anlaşmazlıklara çözüm bulmakta zorlanabilir, kısır döngüye girebilir. Evlilikte genellikle anlaşmazlıklar iletişimsizlik sorunu, güven problemi, aldatılma, cinsellik, öfke kontrolünü sağlayamama, sürekli tartışma gibi problemlerden çıkabilir. Eşlerin birbirini farklı sebeplerden ihmal etmesi, kötü tutumlar sergilemesi, ailede sevilen birinin kaybedilmesi, travma yaşanması, sağlık sorunlarının olması gibi nedenlerle eşler arasında iletişimsizlik büyüyebilir. 

Çift terapisi eşler arasındaki iletişimsizliği çözer. Birbirleriyle paylaşamadıkları konuları, problemleri, anlaşamadıkları noktalar incelenir. Çiftlerin kontrollü bir şekilde tartışması için zemin hazırlanır. Ortak çözüm noktası oluşturulur. Eşlerin birbirleri hakkında neler yapacakları, birbirlerinden olan beklentileri konuşulur. Ortak noktaları belirleyerek çiftlerin birbirleriyle vakit geçirmesi sağlanır. Aradaki iletişimsizlik giderilmeye çalışılır. 

Çift terapisi seansları ise başlangıçta çiftlerle tanışılır. Birbirlerinden beklentileri, yaşadıkları problemler konuşulur. Hissettikleri duygular, kırıldıkları noktalar konuşulur. Kontrollü bir ortamda birbirlerinin ne düşündüğünü, nasıl davrandığını görebilmeleri sağlanır. 

İkinci aşamada ise çiftlerin birbirlerinde açtıkları yaralar düzeltilmeye çalışılır. Sorunlar daha net görülür. Düzeltilmek için adımlar atılır. 

Sonuncu olarak da hedefler belirlenir. Çiftler birbirleriyle daha açık bir şekilde iletişim kurmaya başlar. Her iki tarafta hatalarının farkına varmaya başlar.

Özetle çift terapisi çeşitli tekniklerle aradaki iletişimsizliği güçlendirir, iletişim becerilerini geliştirir. Birbirlerinin duygularının, düşüncelerinin farkına varmalarını sağlar. Çiftlerin birbirlerine karşı saygı duymasını sağlar. Çiftler ilişkideki zorlukların beraber üstesinden gelmeye başlarlar.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57