DUYGUSAL ESNEKLİĞİ OLMAYAN İNSANLARIN 5 ÖZELLİĞİ

DUYGUSAL ESNEKLİĞİ OLMAYAN İNSANLARIN 5 ÖZELLİĞİ

DUYGUSAL ESNEKLİĞİ OLMAYAN İNSANLARIN 5 ÖZELLİĞİ

DUYGUSAL ESNEKLİĞİ OLMAYAN İNSANLARIN 5 ÖZELLİĞİ

Duygusal esneklik duygularını tanıma, ifade edebilme ve yönetebilmedir. Duygusal esnekliğe sahip kişiler duygularının farkındadırlar, yaşadıkları duyguyu fark edebilir ve kabul edebilirler. Olumlu bir şekilde yansıtabilir hissettiklerini söyleyebilirler. Bu kişiler stresli zor bir durumla karşılaştıklarında duygularını yönetebilir, duygusal dengeyi koruyabilirler. Başa çıkmakta zorlanmazlar. Olumsuz durumların geçici olduğunun farkındadırlar ve kendilerini olumsuza yönelik çekmezler. Stres ve hayal kırıklığı gibi olumsuz duygular, olaylar yaşadıkları zaman kendilerini bu duygulara adapte etmezler içsel motivasyonunun kalıcı olarak kötü etkilenmesine müsaade etmezler.

Duygusal esnekliğe sahip olmayan insanlar ise duygularını açıkça ifade etmekte zorlanırlar. Yaşadıkları duyguları bastırabilir ya da ne yaşadıklarını anlamakta zorlanabilirler. 

Empati eksikliği yaşarlar. Karşısındaki kişinin ne hissettiğini anlayamayabilir ve abarttığını düşünerek anlayışla karşılayamazlar. 

Stresle baş etmekte zorlanırlar. Küçük problemleri bile büyük stres faktörlerine çevirebilirler. Çaresizlik hissederler baş edemeyip aşırı tepki gösterir, duygusal dengesizlik yaşarlar. Böyle durumlarda sabır ve öfke kontrolü zorluğu yaşamalarına sebep olur.

Katı düşünce kalıplarına sahiptirler. Değişime karşı büyük bir direnç gösterirler. Yeni oluşan durumlara uyum sağlamakta zorlanırlar eski alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemezler.

Yaşadıkları problemleri kendilerine karşı yapılan bir saldırı olarak görürler. Başarısızlık şeması geliştirir kendilerine olan güveni kaybederler. 

Sosyal çevresinden ailesinden yardım almakta zorlanırlar. Problemle karşılaştıklarında içlerine kapanıp kendileri çözmeye çalışırlar. Duygusal yük olarak çökmelerine sebep olabilir.

Özetle sayılan özellikler bireylerin yaşamını en önemlisi de kişisel gelişimlerini olumsuz etkilemelerine sebep olur. Duygusal olarak yaşadığınız zorlukların kişisel gelişiminizi daha çok aşağıya çekmesine sebep olmadan profesyonel destek almanız önemlidir. 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57