SÜREKLİ BAŞKALARININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNEN İNSANLARIN 7 ÖZELLİĞİ

SÜREKLİ BAŞKALARININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNEN İNSANLARIN 7 ÖZELLİĞİ

SÜREKLİ BAŞKALARININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNEN İNSANLARIN 7 ÖZELLİĞİ

SÜREKLİ BAŞKALARININ MUTLULUĞUNU DÜŞÜNEN İNSANLARIN 7 ÖZELLİĞİ

Sürekli başkalarını memnun etme çabası başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından önde tutma onların mutluluğunu kendinden fazla düşünme beklentilerini karşılayabilme ile ilgilidir. Bu davranışa sahip olan insanların özellikleri ise şunlardır:

Empati yetenekleri yüksektir. Kendi duygularını bir köşeye bırakarak başkalarını anlamaya yaşadıklarını hissetmeye çalışırlar. Bağ kurarlar.

Çok fazla fedakarlık yaparlar. Maddi manevi kendi istek ve ihtiyaçlarını geri plana atarak yardım etmeye çalışırlar. 

Çok sabırlı ve hoşgörülülerdir. Anlayışlılardır, insanların hatalarını kusurlarını kabul edip görmezden gelirler. Çok fazla tolerans gösterirler. Bağışlayıcıdırlar, affederler.

İyi bir dinleyicidirler. Dikkatle dinler destek olmaya çalışırlar. Karşısındaki kişinin yaşadığı sorunu benimser yanında olmaya çalışırlar. 

Olumlu bir bakış açısına sahiptirler. Yaşanan sorunlara olumsuz bir bakış açısıyla yaklaşmazlar. Umut verici bakarlar.

Başkalarının ihtiyaçlarını fark edebilir. Onlara karşı yardım teklifini bulunmada genellikle ilk kişilerdir. 

Çok fazla paylaşımcıdırlar. Sahip oldukları kaynaklarını, tecrübelerini en önemlisi de zamanlarını vermekte isteklidirler. 

Bu insanlar genellikle uyum içinde olurlar. Sosyal ilişkilerine çok önem verirler. İnsanların onlar hakkındaki düşüncelerini çok umursarlar. Toplum tarafından sevilirler. Ama çok fazla olumsuz durumlarla hayal kırıklıklarıyla karşılaşabilirler. Yaptıkları fedakarlıkların suiistimal edilmesine maruz kalabilirler. İnsanlar sizden faydalanmaya çalışabilir. Kendinizi fark etmeden çoğu zaman ikinci plana atarsınız. Kendi değerinizi aşağıya çekmenize sebep olur. Kendi duygularınızı, ihtiyaçlarınızı, sınırlarınızı ihmal etmeye görmezden gelmeye başlarsınız. Bu kadar fedakar olduğunuzu fark edemeyebilirsiniz. Ama sizin duygusal yük olarak büyük bir ağırlık taşımanıza sebep olur. Önemli olan dengede tutarak ilerlemektir. Bu konuda profesyonel destek almak farkındalık oluşturmanızı sağlar. Kendi isteklerinizi, ihtiyaçlarınızı kendinizin farkında olarak başkalarına yardımcı olmanız konusunda sağlıklı ilerlemenizikolaylaştırır.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57