Yeni Nesil İlişki Kavramları Ve İlişkilere Etkisi

Yeni Nesil İlişki Kavramları Ve İlişkilere Etkisi

Yeni Nesil İlişki Kavramları Ve İlişkilere Etkisi

Yeni Nesil İlişki Kavramları Ve İlişkilere Etkisi

Değişen dünya düzeni, sosyal medya ve internet kullanımı, kişilerin romantik ilişkileri yaşama ve anlama şekillerine de etki etti elbette. İlişki kültürünün değişmesiyle beraber ilişki içerisinde kullanılan terimler de değişmeye ve yenileri eklenmeye başladı. Özellikle Z kuşağı olarak tanımladığımız yeni nesil bu yeni ilişki terimlerini sıklıkla kullanmakta ve ilişkilerini bu terimler üzerinden inşa etmeye başladılar. Peki ne bu terimler, gelin hepsine kısa kısa bir bakalım;

Ghosting; ilişkide her şey yolunda giderken bir anda partnerlerden birinin bir neden göstermeden iletişimi kesmesi denebilir. 

Gaslighting; kısaca partnerinizin sizi manipüle etmesi diyebiliriz. Herhangi bir konuda sizi yanıltmak ve aklınızı karıştırmak amacıyla söylenen ya da yapılan her davranış olabilir. 

Love Bombing; ilişkide partnerinizin sizi sevgi bombardımanına tutup bulutların üzerine çıkartması, aşırı ilgi göstermesi, sizi kendine bağlamak amacıyla her türlü sevgi davranışını sergilemesi olarak tanımlanabilir.  

Pocketing; kişinin partnerini ve ilişkisini ısrarla çevresinden, sosyal medyadan vs saklaması olarak görülebilir. 

Benching; yedekte tutma da denilebilir. Hayatında başka bir partner varken başka birileri ile de ilişki yaşama ya da flörtleşme olarak tanımlanabilir. 

Bu ve buna benzer onlarca terim günümüzde ilişkiyi tanımlamak ve şekillendirmek amacıyla genç nesil tarafından kullanılmakta. Peki bunun ilişkiye etkileri neler onlara bakacak olursak eğer bu ve buna benzer ilişki terimleri ilişkilerin hem çok daha kolay başlamasına hem de çok daha kolay bitmesine neden olabilmektedir. ilişkilerin bu kadar kolay başlayıp bitirilebilmesi elbette ilişkinin değerini etkilemekte ve kişiler ona göre ilişki kurmaya başlamaya eğilimli olmaktadır. İlişkinin biricikliğini, kendi dinamiğini ve emek harcanması gereken bir süreç olması gerektiğini önemsizleştirmektedir. Modern çağda ilişki kurma, ilişkiyi sürdürme, devamlılığı için genellemeler yapışmasına neden olmakta ve ilişkinin biricikliğini etkilemektedir. Bu terimlere aşırı bağlı kalmak bu terimlere göre ilişkiyi yönlendirmeye neden olmaktadır. 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57